Euwenoude Stenen Ornamenten

Afgelopen november stond er in het stadskrantje een advertentie met de volgende titel, afkomstig van de afdeling Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam. “Gratis af te halen: eeuwenoude ornamenten

Zo’n mooie kans konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom heeft Smaragdgroen een aanvraag ingediend met de motivatie waarom we ervan overtuigd zijn, dat onze siertuin een goeie bestemming is voor mooie oude gevelornamenten.

En deze week hebben we positief bericht ontvangen van de gemeente. Maar liefst 21 objecten zijn toegekend aan ons Smaragdgroen project! We zijn hier erg dankbaar voor, en we zullen deze ornamenten een speciale plek geven. Dit is een fantastische toevoeging aan onze siertuin.

Het duurt helaas nog wel even voordat we deze ornamenten mogen komen ophalen. Later deze zomer ontvangen jullie meer nieuws over de voortgang van dit project.

Lees meer over de herkomst en herbestemming van oude gevelstenen stenen in het boek “Bewaard voor Amsterdam” van Theo Rouwhorst. Hierin schrijft hij over de inspanningen van de gemeente, met name van Monumentenzorg, en particuliere instellingen om de geveltoppen te bewaren en waar mogelijk te herplaatsen.


Lees ook onze aanvraag met motivering.